"Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει" - George Eliot

 

Η απάντηση στο «Γιατί σε μένα;» μέσα από την τεχνική ThetaHealing®

Αλήθεια, πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί τι λάθος κάνεις, γιατί ζεις τις ίδιες καταστάσεις ξανά και ξανά ή γιατί ενώ προσπαθείς τόσο πολύ δεν καταφέρνεις αυτό που θες;

Δεν είναι η περιέργεια που μας κάνει να ψάχνουμε την απάντηση στα τόσα «γιατί», αλλά η φυσική μας ανάγκη να εξηγήσουμε κάτι και να προστατέψουμε τον εαυτό μας από περισσότερο πόνο ή ταλαιπωρία.

Η απάντηση σε αυτό το «ΓΙΑΤΙ» ήταν ο αρχικός λόγος που αγάπησα από την πρώτη στιγμή τη μέθοδο ThetaHealing®, ενώ στην πορεία, οι λόγοι αυτοί πολλαπλασιάστηκαν με σημαντικότερο, την άμεση αλλαγή της ζωής και της καθημερινότητάς μου.  

Η μέθοδος ThetaHealing® είναι μια φιλοσοφία- τεχνική, που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε (απάντηση στο ΓΙΑΤΙ) και να αλλάξουμε, όλα όσα μας εμποδίζουν από το να ζούμε τη ζωή που θα θέλαμε ή και που μας αξίζει. Ιδρύθηκε το 1995 από τη Vaianna Stibal, όταν κατάφερε να θεραπεύσει τον εαυτό της. Αυτό που ανακάλυψε είναι ότι η θεραπεία έγινε ενώ βρισκόταν σε εγκεφαλική λειτουργία κυμάτων Θήτα (4-7Hz/sec) από όπου και πήρε το όνομά της η τεχνική. Στην εγκεφαλική συχνότητα Θήτα βρισκόμαστε καθημερινά όλοι ,την ώρα πριν αποκοιμηθούμε και την ώρα μόλις ξυπνήσουμε. Είναι ουσιαστικά η συχνότητα που είμαστε σε κοντινότερη επαφή με το υποσυνείδητο και που υλοποιούμε περισσότερο. Αυτή τη στιγμή το ThetaHealing εφαρμόζεται σε 195 χώρες στον κόσμο.

Σε μια συνεδρία ThetaHealing®, μέσα από τη συζήτηση, ανακαλύπτουμε την περιοριστική καταγραφή που έχει γίνει στο υποσυνείδητό μας σε μια ηλικία έως 7 ετών, όταν ακόμα στο μυαλό μας δεν είχε αναπτυχθεί το μέρος της λογικής ή αλλιώς του συνειδητού νου.

Το υποσυνείδητο δεν έχει τη διάκριση καλού-κακού ή σωστού-λάθους, απλά εδραιώνει την όποια καταγραφή, δημιουργώντας μάλιστα καταστάσεις προκειμένου να την επιβεβαιώνει. Ο ρόλος του ουσιαστικά είναι να μας κρατάει «ασφαλείς» σε γνώριμες καταστάσεις, θεωρώντας ότι μας προστατεύει από επιπλέον πόνο. Έτσι, παρόλο που με τη λογική μας κάποια πράγματα γνωρίζουμε ότι δεν ισχύουν, στη ζωή μας έρχονται μπροστά μας ξανά και ξανά, γιατί το υποσυνείδητο λειτουργεί το 90% του χρόνου μας και το συνειδητό μόλις 10%. Αυτό βέβαια είναι και θετικό, γιατί αυθόρμητα και χωρίς καμία προσπάθεια ή σκέψη επιβεβαιώνονται και οι θετικές μας καταγραφές.

Αφού λοιπόν εντοπίσουμε την περιοριστική πεποίθηση, ο θεραπευτής μέσω μιας διαλογιστικής διαδικασίας, ενεργοποιεί τη λειτουργία του εγκεφάλου του σε κύματα Θήτα.

Με την άδεια του θεραπευμένου και μόνο, ο θεραπευτής αλλάζει την αρνητική-περιοριστική πεποίθηση σε μια αντίστοιχη θετική.

Αν λοιπόν για παράδειγμα, κάποιος μεγαλώνει ακούγοντας ότι «Τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία», το υποσυνείδητό του θα φροντίζει σε όλη του τη ζωή είτε να μένει χωρίς πολλά χρήματα για να είναι ευτυχισμένος, είτε όταν έχει πολλά χρήματα να βιώνει δυστυχία.

Αλλάζοντας αυτή την πεποίθηση με μια θετική, που συμφωνεί και με τη λογική του, όπως π.χ. «Η ευτυχία μου είναι ανεξάρτητη από την οικονομική μου κατάσταση» ή «Έχω αφθονία χρημάτων και είμαι ευτυχισμένος», θα αλλάξει άμεσα ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα χρήματα και ο τρόπος που θα τα έλκει στη ζωή του.

Αν λοιπόν σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής μας επαναλαμβάνονται ίδιες ή παρόμοιες καταστάσεις, ανακαλύπτοντας την περιοριστική πεποίθηση, απαντάμε στο «Γιατί», αλλά το σημαντικότερο είναι ότι αλλάζοντας αυτή την πεποίθηση, σταματάμε να ζούμε ή και να δημιουργούμε αυτές τις καταστάσεις.

Πιστεύω πως ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο για να βιώσουμε την αγάπη, τη χαρά και πολλά ακόμα δώρα και όχι για να δυστυχούμε ή να ταλαιπωρούμαστε. Γνωρίζοντας τον εαυτό μας, αγκαλιάζοντάς τον με αγάπη και χωρίς κριτική, μπορούμε να αλλάξουμε τις καταγραφές που δεν είναι καν συνειδητά δικές μας και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για εμάς και τους γύρω μας.

Το
ThetaHealing, συνδυάζοντας διάφορες επιστήμες, την κβαντική φυσική, κομμάτια αρχαίας φιλοσοφίας και Πίστη, είναι για μένα το εισιτήριο για αυτό. Είναι μια τεχνική που μπορεί να μάθει ο καθένας να εφαρμόζει άμεσα στον εαυτό του και σε άλλους μέσα από την παρακολούθηση των πιστοποιημένων σεμιναρίων .

Στα πλαίσια αυτής της αλλαγής, εδώ και 7 χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με την εφαρμογή της σε προσωπικές συνεδρίες και με τη μετάδοσή της μέσα από τα σεμινάρια, σε ανθρώπους από 6 έως και 80 ετών.

Φωτεινή Μπουνταλάκη
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας