"Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις αυτό που θα μπορούσες να είχες γίνει" - George Eliot

 

Θάρρος έχεις…αναγνώρισέ το

Πόσες φορές έχεις ζητήσει να βρεις το θάρρος να κάνεις το ένα ή το άλλο πράγμα; Κάτι που σε φοβίζει ή σου προκαλεί ανασφάλεια;
Και πόσες φορές κατηγόρησες (κακώς) τον εαυτό σου ότι δεν είχες το θάρρος να κάνεις κάτι που θα ήθελες;
Τι είναι το θάρρος όμως τελικά που θεωρούμε ότι κάποιοι έχουν και κάποιοι άλλοι όχι;

Πολλοί πιστεύουν ότι θάρρος έχει κάποιος που ΔΕΝ φοβάται…. ΛΑΘΟΣ….
Θάρρος σημαίνει : Παρόλο που φοβάμαι, μπαίνω σε δράση και έτσι αντιμετωπίζω το φόβο μου….
Αυτό που σίγουρα δεν ξέρεις όμως, είναι ότι ήδη έχεις θάρρος. Ήρθε η ώρα να το αναγνωρίσεις κι εσύ στον εαυτό σου…

Και μόνο που γεννήθηκες και πήρες την πρώτη σου ανάσα, ήθελε θάρρος. Το ότι συνδέθηκες με όποιον τρόπο με άλλους ανθρώπους, το ότι αγάπησες και ίσως αγαπήθηκες, ήθελε θάρρος. Το να πιστεύεις σε κάτι που δεν έχεις δει ή ακόμα και στο άγνωστο, ήθελε θάρρος. Αν το καλοσκεφτείς, σχεδόν το κάθε τι που κάνεις τώρα, για να το ξεκινήσεις ήθελε θάρρος. Το να μάθεις να οδηγείς, να μαγειρεύεις, να ταιριάζεις τα ρούχα σου, να κάνεις ποδήλατο, να ερωτευτείς, να συγχωρήσεις, να εκφράσεις τα θέλω σου, να ξεπεράσεις μια άσχημη κατάσταση, να ξεκινήσεις μια καινούρια δουλειά, να μείνεις μόνος, να εκφράσεις
τα συναισθήματά σου, να εμπιστευτείς, να βγεις ραντεβού, να δώσεις εξετάσεις, να κάνεις φίλους, οικογένεια, παιδιά, να πληγωθείς και γενικά οποιαδήποτε αλλαγή έχεις κάνει στη ζωή σου, ήθελε θάρρος.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, έστω και κάτι από αυτά να έχεις κάνει, είχες ήδη το θάρρος.
Αυτό που πιθανόν λοιπόν να νιώθεις ότι σου λείπει, δεν είναι το θάρρος, αλλά η γενναιότητα.
Στην καθημερινότητά μας πολλές φορές ζητάμε από το Θεό να μας δίνει θάρρος. Θα σε συμβούλευα να σταματήσεις να το ζητάς….
Όταν ζητάς θάρρος, θα σου έρχονται κι άλλοι φόβοι για να ξεπεράσεις και να αποκτήσεις θάρρος ή να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι έχεις θάρρος.
Καλύτερα λοιπόν να αρχίσεις να ζητάς γενναιότητα. Η γενναιότητα σημαίνει ότι δεν φοβάσαι.
Μην ξεχνάς όμως, ότι ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που υπάρχει για να μας προστατεύει και να μας κρατάει ζωντανούς, οπότε το χρειαζόμαστε. Αυτό που δεν χρειαζόμαστε είναι οι αχρείαστες φοβίες, οι σκέψεις δηλαδή που ενώ δεν υπάρχει κάτι άμεσο για να φοβάσαι, μεγαλοποιείς και σε κρατάει σε περιορισμό.
Όπως και να έχει, αναγνωρίζοντας ότι έχεις ήδη θάρρος, θα κάνεις ένα ωραίο βήμα επιβράβευσης του εαυτού σου και θα βάλεις ένα ακόμα λιθαράκι στο να σε αγαπήσεις περισσότερο. Να θυμάσαι ότι όσο εσύ δεν σε αγαπάς και σε μειώνεις, αυτό θα εισπράττεις και από τους άλλους.
Αναγνώρισε λοιπόν το θάρρος σου και κάνε το επόμενο βήμα. Αν χρειάζεσαι βοήθεια σε όλο αυτό, αναγνώρισε το θάρρος σου και ζήτα την από κάποιο ειδικό που μπορεί να σε βοηθήσει να απελευθερωθείς από συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν και κυρίως να σε οδηγήσουν να περάσεις στη γενναιότητα….

Για πληροφορίες και ερωτήσεις, αξιοποίηση τη ΔΩΡΕΑΝ 15λεπτη επικοινωνία μαζί μου πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://thelightyouare.com/contact/

Φωτεινή